Hoppa till sidans innehåll

AG Stars


AG Stars

AG Stars är våra träningsgrupper för AG där alla tjejer från 7 år och uppåt kan vara med på sin nivå. Grupperna har färgnamn. Vi tränar Artistisk gymnastik en till tre gånger i veckan mellan en och en halv till tre timmar per träning. Träningen innebär mycket styrka och smidighet som en grund för att komma vidare med de gymnastiska momenten. Vi tränar på tävlingsredskapen barr, bom, fristående och hopp. Utöver det använder vi tumbling och trampolin som träningsredskap.

När gymnasterna är färdiga för AG Tävling har de möjlighet att delta på interna och externa klubbtävlingar. Våra interna klubbtävlingar är höstens Styrkemästerskap och vårens Klubbmästerskap (KM).

Skräddarsytt tävlingsprogram
Eftersom det nationella tävlingsprogrammet, Stegserierna, är ganska svårt håller utformar vi ett nytt tävlingssystem. Arbetsnamnet är Starserierna. Detta kommer att göra att fler kan vara med och tävla på sin temporära nivå. 

AG Stars Pojkar

AG Stars Pojkar är våra träningsgrupper för pojkar. 

AG Stars pojkar tränar en till två gånger i veckan i Vilstahallen samt i St: Eskils Gymnasiet. Träningen innebär mycket styrka och smidighet som krävs för de gymnastiska momenten. Träningen inriktas på barr, räck, bygelhäst, ringar, fristående och hopp, vilka är tävlingsgrenar. Dessutom använder vi tumbling och trampolin som träningsredskap. Vi har inte full utrusning för pojkarna men tillräcklig för att ge gymnasterna fullgoda grunder. 

Tränare och ledare i EGF

EGFs tränare är utbildade både i klubben och via gymnastikförbundet. All ledarkraft är viktig och vi ser gärna dig hjälpa till på golvet. Låt oss veta om du är intresserad – vi står för all utbildning.

 

 

Uppdaterad: 18 AUG 2018 22:09

 


 

HUVUDSPONSOR

 


 

SPONSORER

 

 

 SPONSORER

 


  


 


Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

         

 

             

 

        HUVUDSPONSOR

 

 


 

 

 SPONSORER