Hoppa till sidans innehåll

Jonna tog guldet på Världscupen i tyska Cottbus

22 MAR 2015 13:47
Eskilstuna Gymnastikförenings landslagsgymnast Jonna Adlerteg, 19 år, vann på ett övertygande sätt finalen i barr i världscupen Challenge Cup i Cottbus i kvinnlig artistisk gymnastik. Stort GRATTIS Jonna!!
  • Skapad: 22 MAR 2015 13:47

Efter ett mycket starkt kval, där Jonnas poäng var den bästa i startfältet lyckades hon än en gång prestera ett fantastiskt resultat och vann finalen på poäng 14,675.

– Det känns jättebra! Jag är framförallt nöjd med att jag körde igenom min barrserie så bra igen och att sen få vinna min första världscupsmedalj och dessutom ett guld är jättekul, säger Jonna Adlerteg.

Historiskt resultat

Det är ett historiskt resultat Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, presterar. Poängen i kvalet (15,033) är den högsta poängen som en svensk gymnast någonsin har fått och senast en svenska tog en guldmedalj i en världscup var år 2009. Då vann Eskilstuna gymnasten Ida Jonsson guld i hopp i en världscup. 

Bra uppladdning inför EM i april

Tävlingen var en bra värdemätare och uppladdning inför EM som går i april.

– Jag är otroligt glad för Jonnas skull och att hon får uppleva detta. Jag vet vilket slit som ligger bakom hennes prestation och framgångar. Det är också en härlig värdemätare inför EM i april. Jag är så glad att hon får utdelning för att hon alltid tränar med ett enormt fokus på uppgiften varje pass, säger ansvarig tränare på plats, Seastian Melander.

Skribent: Åsa Westberg

 

HUVUDSPONSORER


 


 

 


  


 


 


 


 

Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info