Hoppa till sidans innehåll

EGF Coaching Concept - del 2

20 DEC 2017 13:50
Den 2-4 februari 2018 är det dags för del 2 av vår populära ledarutbildning - EGF Coaching Concept! Varmt välkommen med din anmälan!
  • Uppdaterad: 25 MAR 2018 11:05

Inbjudan

EGF´s coaching concept
2004 började Helena och Sebastian sin gymnastiksatsning i Eskilstuna; vilket har varit en lång, utmanande men framgångsrik resa med gymnaster på internationella mästerskap redan tillbaka från EM 2008 fram till det senasta deltagandet av föreningens Emma Larsson på OS i Rio De Janeiro. Tränarparet har tagit fram gymnaster genom åren som både deltagit i mångkamp och grenfinaler på stora mästerskap och som vunnit världscupsmedaljer.

EGF som förening är otroligt stolta över att vi hade OS-deltagande både under Olympiska Spelen i London 2012 (Jonna Adlerteg) och på Olympiska Spelen i Rio 2016 (Emma Larsson).

Nu erbjuder vi ett unikt, nytt utbildningskoncept med EGF’s Chefstränare Helena Andersson Melander där hon tillsammans med Sebastian Melander (Förbundskapten och Headcoach SOK mot Tokyo-OS 2020) kommer att delge tränare runt om i landet av deras resa till Nationell och Internationell framgång här i Eskilstuna från den allra första början till och med Olympiska Spelen.

Tränarnas egna ord
Under resans gång har vi gjort en hel del arbete för utveckling av svensk gymnastik tex när vi grundade Stegseriesystemet 2006 och från 2005-2009 drev vi det populära projektet RM i sikte. Vi har erfarenheten och kunskapen från det allra första steget i Artistisk gymnastik upp till seniorelit, då vi tränat ett flertal gymnaster hela vägen från barngruppsålder upp till seniorålder. Senaste åren har vi uppmärksammat att det är många som har frågat efter vårt träningskoncept här i Eskilstuna och därför vill vi nu ge möjligheten att ta del av vårt arbete genom åren; med allt vad det innebär att ta en gymnast från det allra första träningstillfället i Artistisk gymnastik till Seniorlandslagsnivå och vidare upp mot en internationell tränings och tävlingsnivå.

Totalt fyra träffar

Del 1 - (Steg 1-Steg 4) Genomfördes i Eskilstuna den 18-20 Augusti med ett deltagarantal på cirka 50 deltagare från olika delar av Sverige. Vi gick bl.a igenom;
Uppstart av ny gymnastik-grupp och vad det innebär. Ditt ansvar, vad du bör tänka på, målsättning med uppstarten. Information, Kommunikation, Föräldrar och Förening. Träningsupplägg, träningsplanering under de första åren. Pedagogik och ledarskap under de första åren. Teknik och metodik för den allra första grundträningen i alla 4 redskap samt trampolin. Rörelseskolning den första träningsperioden. Fysisk förberedelse och uppvärmning. Vad du behöver göra för att förbereda gymnasten på rätt sätt in i nästa utvecklingsfas.

NU ÄR DET DAGS FÖR DEL 2!  (Steg 5-Steg 8)

Vid träff 2 kommer vi bl.a ta upp;

  • Information, kommunikation, föräldrar, förening i den nya träningsfasen.
  • Vi kommer att prata om träningsupplägg, träningsplanering i den viktiga motoriska utvecklingsfasen (cirka 9-12 år)
  • Vikten av ett långsiktigt ledarskap.
  • Bygga både fysiskt och mentalt starka gymnaster.
  • Att träna på att tävla!
  • Teknik och metodik för den fortsatta grundträningen i alla fyra redskap, trampolin och rörelseskolning.
  • Att lägga rätt grund inför de svårare övningarna.

Vi kommer dessutom prata om vikten av motivation, glädje, delmål och mentalt fokus.

Träff 3 (Steg 9,10 och Elit) innehåller bland annat; Information, kommunikation, föräldrar och förening i den nya träningsfasen. Träningsupplägg och träningsplanering som leder till juniorlandslaget. Motivation, delmål, mental träning och hur vi behåller mentalt och fysiskt starka gymnaster. Vad man bör tänka på i träning av gymnaster in i och under puberteten. Teknik och metodik för alla fyra redskap, samt trampolin och rörelseskolning. Anpassad träning under tillväxtperioder.

Den här träffen kommer vi även prata kring de vanligaste skadorna och skadeförebyggande träning (bjuder in en expertis på området.)

Träff 4 (Seniorlandslag och Internationell nivå) innehåller bland annat; Hur vi tränar för att nå landslagsnivå och internationella mästerskap. Vi kommer fortsätta prata om träningsplanering, delmål och huvudmål hos junior och seniorgymnaster. Gå djupare in i träningsplaneringen till hur du som tränare lägger upp mästerskapsplanering- dvs hur du peakar formen. Vi kommer att gå igenom teknik, metodik för nationell och internationell träning och tävlingsnivå för alla fyra redskap, trampolin och rörelseskolning. Hur vi behåller fysiskt och mentalt starka gymnaster dvs att prestera när det gäller samt anpassningen till att träna ”vuxna” elitidrottare.

Träff 2
Datum:        2:a-4:e Februari 2018
Samling:      10:00 Fredagen den 2/2
Avslut :        14:00 Söndagen den 4/2
Plats:           Vilstahallen, Vasavägen 80, Eskilstuna
Utbildare:   Helena och Sebastian Melander

Kostnad:     2500 kronor/ person för utbildningen
Alternativ 1:     2500 kronor = Endast utbildning
Alternativ 2:    3000 kronor = Utbildning+Mat+Fika för hela helgen
Alternativ 3:    4000 kronor = Utbildning+Boende+Mat+Fika för hela helgen

Anmälan     
Senast den 12 januari 2018 till Helena Melander!
Email:                 This is a mailto link
Telefon nr:       016-123434

Uppge följande i din anmälan:
Förening - Namn på deltagare- Vilket av alternativ 1,2 eller 3 du önskar- Ev. allergier- samt faktureringsinformation.

Vi ses i Eskilstuna!

Skribent: Linéa Österlund
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDSPONSORER


 


 

 


  


 


 


 


 

Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info