Hoppa till sidans innehåll

Lycka till i framtiden Emma!

06 DEC 2017 10:32
Emma Larsson väljer att avsluta sin aktiva gymnastikkarriär. Här kan ni läsa EGF:s pressmeddelande samt Emmas personliga brev.
  • Skapad: 06 DEC 2017 10:32

Här kan ni läsa EGF:s pressmeddelande. 

Personligt brev - Emma Larsson
December 2017

"Jag har valt att avsluta min karriär som gymnast. Jag känner att jag inte längre har samma driv och motivation som jag tidigare haft inom min gymnastik. Efter en del motgångar det sista året så känner jag att jag har kommit längre och längre bort varje gång och har inte hittat min väg tillbaka igen. Jag har gett det tid, jag har försökt hitta tillbaka men jag hittar inte samma glädje som jag kände tidigare. Jag brann för gymnastiken under lång tid, men jag känner inte samma motivation och driv längre… det driv som faktiskt krävs för att nå toppen. Jag känner att jag har nått mitt slut nu. Men jag kan känna mig glad och nöjd över vad jag har åstadkommit under min tid, jag har haft en chans dom inte många fått och jag är så glad över det. Detta har varit lågt ifrån ett enkelt beslut. Det kommer kännas tufft att lämna gymnastiken, men jag har tänkt igenom detta noga och länge och jag har börjat finna mig i beslutet.

Jag är så enormt tacksam för alla dessa år som elitgymnast. Jag hade inte velat ha det på något annat sätt och jag kan känna mig stolt över vad jag har åstadkommit under dessa år. Jag kommer alltid se tillbaka på detta med ett varmt hjärta och ett leende på läpparna. Höjdpunkterna är gymnastiken i sig och att ha jobbat mot alla mål jag strävat efter. Alla tävlingar och framförallt mästerskap som jag fått ta del på som har varit mål ända sen jag är liten. Mitt mål var OS, och jag kom faktiskt dit. Jag är så extremt tacksam för att ha fått chansen fullfölja mina mål. 

EGF har varit en fantastisk klubb som jag alltid ha känt mig hemma i. Tankesättet och miljön som personerna som är delaktiga i denna klubb har skapat är något som bidragit till min framgång väldigt mycket. Oavsett så har alltid stödet och uppskattningen från klubben visats och dem har alltid velat ställa upp vid min sida. Denna klubb har alltid velat hjälpa till med allt för gymnasten och EGF har kunnat tänka outside the box som vad jag vet INGEN annan förening har gjort. Jag är väldigt glad över att jag tillhört denna klubb ända sen jag var 5 år gammal tills nu, det är jag väldigt tacksam för! 

Jag har fått så extremt mycket hjälp från SOK och Sv. Gymnastikförbundet som jag verkligen vill tacka för. Jag vill tacka för alla resor, min egna specifika support, alla föreläsningar och allt jag fått se och lärt mig. Detta har varit en enormt stor del av min framgång och jag är otroligt tacksam över allt stöd och support som jag fått från SOK. Jag vill självklart tacka för allt jag fått från SOK för att göra just min personliga satsning ännu bättre. Men också för allt jag fått se runtomkring, som dom gjorde möjligt för mig. Att dom gjorde det möjligt att komma iväg och se hur andra jobbar och sliter, för att själv se vad man behöver förbättra. Det var något som förändrade min syn på hur man kan prestera, genom att jag fått så enormt stor lärdom på vägen. Något jag alltid kommer ha användning för. Det har varit väldigt lärorikt att vara med i denna satsning och jag har verkligen växt längst vägen men hjälp av den. Tack alla som är inblandade!! 

Helena och Sebastian. Jag är i princip uppväxt i gymnastiken, vilket jag kan känna nu att jag är tacksam för. Jag har lärt mig så mycket och upplevt massor som många andra inte ens får chansen att göra. Ni har alltid stått vid min sida och hjälpt mig att nå mina mål. Ni har alltid trott på målen som är uppsatta och slutar aldrig jobba mot dom. Men jag är också så tacksam för hur ni är med mig som individ. Ni har alltid plockat fram det maximala ni kan hitta ur just min kapacitet och kunnat hantera lägen jag aldrig hade kunnat hantera själv. Ni aldrig ens har tvekat på mig oavsett hur mycket jag tvekat själv. Och ni ger faktiskt aldrig upp, det är något jag verkligen ser upp till med er och kommer alltid att göra. Ni har lärt mig så otroligt mycket längs vägen, och visat att man verkligen måste jobba mot sina mål för att lyckas. Jag kan aldrig tacka er nog för att ni fått mig så långt som jag kom i min gymnastiksatsning, ni är helt fantastiska!!"

Vi önskar Emma ett stort lycka till i framtiden!!!! 

Skribent: Linéa Österlund
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDSPONSORER


 


 

 


  


 


 


 


 

Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info