Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik

Jennifer Willams EGF i Barrfinal på Världscupen i Baku
2024-03-08 09:12

Jennifer Williams (Eskilstuna GF) fortsätter prestera på topp under vårens världscupsserie. Under torsdagen gick hon till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Baku, Azerbajdzjan efter att ha slutat femma i kvalet.

– Jag är så glad att jag äntligen fick ut något av alla klarade barrserier hemma. Jag vet dock att jag kan höja mitt utförande ytterligare till finalen vilket är positivt, säger Jennifer efter dagens kval.

Den fina serien belönades med poängen 13.466. I finalen tävlar de åtta bästa gymnasterna och den avgörs på lördag kl. 10.40 svensk tid.

Även Nathalie Westlund, Eskilstuna GF, genomförde ett fint barrkval. Med poängen 13.100 slutar hon på en 14:e plats och får med sig världscupspoäng från ännu en världscup. Imorgon fortsätter tävlingen med kval i bom för Nathalie och fristående och bom för Jennifer.

På herrsidan tävlade Filip Lidbeck från Halmstad Frigymnaster i fristående under dagen. Han är nöjd med dagens prestation där han slutar på en fin 16:e plats med poängen 13.466 och fortsätter nu sin träning med målet att ta en plats till vårens europamästerskap.

Jennifer Williams 6:a i sin första världscupsfinal i bom
2024-02-26 09:28

Eskilstunagymnasten Jennifer Williams hade en fin tävlingsdag i tyska Cottbus när hon under fredagen tog sig vidare till sin första världscupsfinal i bom. Söndagens final gick inte helt som Jennifer hoppats men trots ett fall i serien slutar hon på en 6:e plats.

Åtta gymnaster gjorde upp om medaljer och världscuppoäng i dagens bomfinal. Jennifer höll sig kvar på bommen genom hela serien och utstrålade självsäkerhet. Tyvärr missade hon i några kombinationer och överroterade avhoppet vilket kostade mycket på poängen som blev 11.733. Men bom är en spännande gren där allt kan hända och eftersom det var fler som föll idag samlar Jennifer ändå ihop världscuppoäng i OS-rankingen.

- Jag är inte helt nöjd med dagens tävlingsserie, men stolt över mig själv ändå. Nu är det fullt fokus på nästa världscup i Baku, sa Jennifer efter dagens tävling.

Veckans världscup i Cottbus har haft ett extremt tufft startfält med omkring 45 deltagande nationer och i dagens bomfinal tävlade Jennifer mot bland andra Ashinawa Urara från Japan som vann VM-guld i bom 2021 och Zhou Yakin från Kina som tog VM-silver i bom 2023. Bara att ta sig till finalen är därför ett styrkebesked från Jennifer. Nästa världscup går i Baku den 7-10 mars.

På bilden står Jennifer tillsammans med belgiskorna Nina Derwael som slutade 5:a i dagens bomfinal och Erika Pinxten som slutade 7:a.

Under veckans världscup i Cottbus tävlade även Nathalie Westlund (Eskilstuna GF) i barr där hon slog till med personbästa och slutade på en fin 11:e plats. Även fyra svenska herrar tävlade. Av de lyckades Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) bäst som med sin svåra ringserie slutade på en 14:e plats. David Rumbutis (All Star Gymnastics) tävlade i bygel och barr och stod för en fin comeback efter att inte ha tävlat på ett helt år på grund av skada. Även Kim Wanstöm (Hammarbygymnasterna) gjorde en stabil tävling i fristående under sin första internationella tävling för året. Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) hade en lite tyngre tävling med två fall i sin friståendeserie.

Bomfinal i världscupen för Jennifer Williams
2024-02-25 16:00

Jennifer Williams, som till vardags tränar i Eskilstuna GF, hade en strålande dag på FIG Apparatus World Cup i Cottbus, Tyskland. Under fredagskvällen blev det klart att den fina poängen 13.333 tar henne vidare till final i bom. De åtta bästa gymnasterna gör upp i finalen och Jennifer kvalar in på delad femteplats.

Jennifer genomförde dessutom ett mycket fint fristående idag där poängen 12.566 gav henne en 14:e plats. Hon var själv mycket nöjd över dagens prestation.

- Idag kände jag mig mycket lugnare och även revanschsugen efter gårdagens barrkval. Bommen gick relativt bra men det finns mycket utvecklingspotential och friståendet var stabilt. Allt som allt är jag väldigt nöjd över att ha tagit mig vidare till final i bom.

FIG Apparatus World Cup ingår i en serie med totalt fyra tävlingar vilka tillsammans utgör det sista kvalet till sommarens OS i Paris. Det är därför ett starkt startfält på plats i Cottbus under helgen.

- Fantastiskt kul att Jennifer tar sig till bomfinal här i Cottbus. Dessutom har hon chans att höja sig i finalen då hon kom fel i avhoppet idag vilket kostade på poängen. Nu laddar vi för final på söndag, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

Sjätteplats för Nathalie Westlund i världscupsfinalen i Kairo
2024-02-21 10:50

Under lördagseftermiddagen inleddes den första finaldagen på FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten. Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund var en av åtta tjejer som tagit sig vidare till finalen i barr. Hon genomförde en fin serie utan fall och slutar 6:a med poängen 13.070.

- Jag känner mig väldigt glad över att ha tävlat ännu en världscupsfinal och det känns så skönt att ha gått igenom serien. Det var väldigt roligt att komma ut och tävla igen efter ett längre uppehåll utan tävling, säger Nathalie.

Kinesiskan Zhuofan Huang vann finalen i barr med poängen 14.230. Samtliga resultat från dagen finns här.

Nästa vecka åker Nathalie vidare till Cottbus, Tyskland för nästa världscup i vårens världscupsserie. Där får hon sällskap av Jennifer Williams (Eskilstuna GF) på damsidan och Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster), Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto), Kim Wanström (Hammarbygymnasterna) och David Rumbutis (All Star Gymnastics) på herrsidan.

Glädjande nyheter från Världscupen i Kairo
2024-02-16 09:10
Nathalie Westlund vidare till världscupsfinal i barr.

Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund fick till en strålande start på tävlingsåret när hon under torsdagskvällen gick till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten.

Den fina serien gav Nathalie poängen 13.200 och med det kvalar Nathalie in som 6:a till lördagens final dit de åtta bästa gymnasterna tagit sig. På plats i Kairo finns även klubbkompisen Jennifer Williams. Även hon genomförde en fin tävling och slutade på en 11:e plats i barrkvalet med poängen 13.100.

Läs hela artikeln från Svenska Gymnastikförbundet här:

Eskilstuna Gymnastikförening med i en stor satsning
2024-02-14 11:16

Olympisk offensiv på gymnastik

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) inleder en olympisk offensiv för kvinnliga artistiska gymnaster.
- Målet är utveckla gymnaster som kan ta sig till final och prestera under OS i Brisbane 2032, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

Satsningen är ett gemensamt initiativ mellan SOK, Svenska Gymnastikförbundet (SGF) och Eskilstuna Gymnastikförening (EGF). I Eskilstuna finns två av landets mest meriterade tränare för artistisk gymnastik, Helena Andersson och Sebastian Melander.