Hoppa till sidans innehåll

AG Stars


Från och med 14/4 är de ordinarie Bas och yngre Järngrupperna utflyttade och ihopflyttade. 

Det innebär att alla barn och ungdomar som har plats i en Basgrupp eller Järn 12, Järn 10-12, Järn 09-11 är välkomna tisdagar 16.30-17.30, torsdagar 17.00-18.00 och/eller söndagar 11.00-12.00. Då kommer vi ha utegympa med samling på gräsmattan bakom Vilstahallen. Välkomna! 

Järn 03-09, Brons 09-11, Silver 08-10, Guld 07-09 och Guld 03-07 tränar vanliga tider men behöver ha kläder för uteträning med sig. Så mycket om möjligt är grupperna ute. Grupperna har fått information om när det är samling ute.  

AG Stars

AG Stars bas är ingången till våra träningsgrupper för AG där alla tjejer från 7 år och uppåt kan vara med på sin nivå. Grupperna har färgnamn. Vi tränar Artistisk gymnastik en gång i veckan en och en halv timme per träning. Träningen innebär mycket styrka och smidighet som en grund för att komma vidare med de gymnastiska momenten. Vi tränar på tävlingsredskapen barr, bom, fristående och hopp. Utöver det använder vi tumbling och trampolin som träningsredskap.

När gymnasterna är färdiga med bas efter en eller två terminer erbjuds man i nån av plats en av våra tävlingsgrupper i Starssystemet. Då har de möjlighet att delta på interna och externa klubbtävlingar. Våra interna klubbtävlingar är höstens Styrkemästerskap och vårens Klubbmästerskap (KM). Man behöver inte tävla om man inte vill men grupperna är indelade efter Starssystemets tävlingsserier Järn, Brons, Silver, Guld och Diamant. 

Skräddarsytt tävlingsprogram

Vi har utformat ett nytt tävlingssystem: Starserierna. Detta kommer att göra att fler kan vara med och tävla på sin temporära nivå. Man kan också börja med gymnastik senare och fler kan hålla på längre. Vi är mycket glada över detta och har sett stor ökning av gymansternas engagemang. 

AG Stars Pojkar

AG Stars Pojkar är våra träningsgrupper för pojkar. 

AG Stars pojkar tränar en till två gånger i veckan. Träningen innebär mycket styrka och smidighet som krävs för de gymnastiska momenten. Träningen inriktas på barr, räck, bygelhäst, ringar, fristående och hopp, vilka är tävlingsgrenar. Dessutom använder vi tumbling och trampolin som träningsredskap. Vi har inte full utrusning för pojkarna men tillräcklig för att ge gymnasterna fullgoda grunder. 

Just nu har vi inga grupper för killar över 7år pga ledarbrist. Är du intresserad av att hjälpa till med killarnas träning hör av dig till oss! 

Tränare och ledare i EGF

EGFs tränare är utbildade både i klubben och via gymnastikförbundet. All ledarkraft är viktig och vi ser gärna dig hjälpa till på golvet. Låt oss veta om du är intresserad – vi står för all utbildning.

 

 

Uppdaterad: 18 AUG 2018 22:09

 


 

HUVUDSPONSOR

 

 


 

SPONSORER

 

 

 SPONSORER

 


  

 


 

 


 


Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info

 HUVUDSPONSOR

         

 


 SPONSORER