Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering ang Coronaviruset

27 MAR 2020 10:40
Eskilstuna Gymnastikförening UPPDATERAD INFORMATION 27 mars Information gällande Coronaviruset COVID-19
 • Uppdaterad: 27 MAR 2020 10:40

 

Eskilstuna Gymnastikförening förstår att frågorna kring Coronaviruset är många.

Vi tar oron på allvar, följer och agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Vi står i löpande kontakt med Svenska Gymnastikförbundet, SISU-RF Sörmlandsidrotten samt Eskilstuna Kommun och följer riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

 

Eskilstuna Gymnastikförening är inte en kunskapsorganisation kring detta område utan vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. Vi uppmanar till att följa dessa källor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut.

Till information från Folkhälsomyndigheten

Vi har idag 23 mars varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten och UD och ställde några relevanta frågor gällande vår verksamhet och fick följande svar:

 

 • De anser att det är positivt att vi har fortsatt vår ordinarie verksamhet och betonade vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan!
 • De uppmanar att samtliga av föreningens medlemmar följer de råd och rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten (smittspridning) och Utrikesdepartementet (resor).
 • Aktiva som varit utomlands och återgår till ordinarie verksamhet följer idag samma riktlinjer som alla övriga då vi i Sverige redan idag har en samhällssmitta; detta innebär att ni som varit utomlands följer SAMMA riktlinjer som övriga medlemmar.
  • Stanna hemma från verksamheten om du som aktiv, ledare eller personal känner av det minsta symtom i form av snuva, huvudvärk, hosta, ont i halsen eller feber. Om en aktiv uppvisar något av ovanstående symtom under träningstid kommer vi att ringa till målsman och be att den aktive inte deltar på träningen.
  • Vi tvättar händerna / använder handsprit OFTA!
  • Vi hjälps åt att minimera antal personer som sitter i korridoren utanför hallen för att hålla nere antalet på liten yta.
  • Vi tar ALLA vårt ansvar i att minska smittspridningen och följer de rekommendationer som gäller!

Vad kan vi som förening göra för att minska smittspridning?

TACK FÖR ATT DU TAR ANSVAR!

Vi kommer att uppdatera med ny information löpande.

 

Eskilstuna Gymnastikförening

Skribent: Meta Halldén
Epost: Adressen Gömd

 


 

HUVUDSPONSOR

 

 


 

SPONSORER

 

 

 SPONSORER

 


  

 


 

 


 


Postadress:
Eskilstuna GF - Gymnastik
Vilsta Sport och Fritidscenter, Vasavägen 80
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123434
E-post: This is a mailto link

Se all info

 HUVUDSPONSOR

         

 


 SPONSORER