BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
Barn & Ungdomsgymnastik - Stars

AG Stars

 

AG Stars är våra träningsgrupper för AG där alla tjejer från 7 år och uppåt. Vi tränar på tävlingsredskapen barr, bom, fristående och hopp. Utöver det använder vi trampolin och trampolin-track som träningsredskap. Varje pass följer ett noga framtaget träningssystem där barnen och ungdomarna får den rätta grundträningen och som leder dem vidare till nästa nivå i sin utveckling. 

 

Våra grupper är indelade i 6 olika steg; Bas, Järn, Brons, Silver, Guld och Diamant – där alla startar i en ”AG Stars BAS” som är den naturliga fortsättningen efter vår barngymnastik På G mé Gibbon och för alla de gymnaser som kommer till föreningen utan tidigare gymnastikbakgrund startar alltid upp i någon av våra basgrupper. Efter 1-2 terminen erbjuds gymnasten att fortsätta vidare till nästa steg; AG Stars Järn etcetera. 

  

Kopplat till träningssystemet har vi med ekonomiskt stöd i form av bidrag från Svenska Gymnastikförbundet, Sörmlandsidrotten och Eskilstuna Kommun - tagit fram ett unikt tävlingssystem anpassat för AG Stars ”Starsserier” – som blivit så populärt att tävlingsserierna antagits av Region Mellansvenska Gymnastikförbundet! Serierna möjliggöra för fler gymnaster möjligheten att tävla i Artistisk Gymnastik och därmed skapa en större bredd och variation inom disciplinen.  

STARS-serierna möjliggör även en senare ingång och utveckling i tävlingssystemet trots färre träningstimmar än på den Nationella tävlingsinriktningen.  Serierna ska även öppna möjligheter för en enklare uppflyttning i tävlingssystemet och ger förutsättningar att behålla fler gymnaster upp i högre ålder. 


Terminen är 15 träningstillfällen inkl. avslutning/ uppvisning.

”Vårt största motto är att utveckla varje gymnast maximalt utifrån hennes egen vilja, förutsättning och ambition”.

 
Huvudsponsor
Våra sponsorer