BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
Barn & Ungdomsgymnastik - Stars

AG Stars

 

AG Stars är våra träningsgrupper för AG där alla tjejer från 7 år och uppåt. Vi tränar på tävlingsredskapen barr, bom, fristående och hopp. Varje pass följer ett noga framtaget träningssystem där barnen och ungdomarna får den rätta grundträningen och som leder dem vidare till nästa nivå i sin utveckling. 

 

Våra grupper är indelade i 6 olika steg; Bas, Järn, Brons, Silver, Guld och Diamant – där alla startar i en ”AG Stars BAS” som är den naturliga fortsättningen efter vår barngymnastik Gibbon och för alla de gymnaster som kommer till föreningen utan tidigare gymnastikbakgrund startar alltid upp i någon av våra basgrupper. Efter 1-2 terminen erbjuds gymnasten att fortsätta vidare till nästa steg; AG Stars Järn etcetera. 

  

Kopplat till träningssystemet har vi med ekonomiskt stöd i form av bidrag från Svenska Gymnastikförbundet, Sörmlandsidrotten och Eskilstuna Kommun - tagit fram ett unikt tävlingssystem anpassat för AG Stars ”Starsserier” – som blivit så populärt att tävlingsserierna antagits av Region Mellansvenska Gymnastikförbundet! Serierna möjliggöra för fler gymnaster möjligheten att tävla i Artistisk Gymnastik och därmed skapa en större bredd och variation inom disciplinen.  

STARS-serierna möjliggör även en senare ingång och utveckling i tävlingssystemet trots färre träningstimmar än på den Nationella tävlingsinriktningen.  Serierna ska även öppna möjligheter för en enklare uppflyttning i tävlingssystemet och ger förutsättningar att behålla fler gymnaster upp i högre ålder. 

 

Terminen är 14 träningstillfällen/veckor inkl. avslutning/ uppvisning.

”Vårt största motto är att utveckla varje gymnast maximalt utifrån hennes egen vilja, förutsättning och ambition”.

 
Huvudsponsor
Våra sponsorer