BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
EGF Erbjuder

EGF´s Coaching Concept

"2004 började Helena och Sebastian sin gymnastiksatsning i Eskilstuna; vilket har varit en lång, utmanande men framgångsrik resa med gymnaster på internationella mästerskap redan tillbaka från EM 2008 fram till idag 2019. Tränarparet har tagit fram gymnaster genom åren som både deltagit i mångkamp och grenfinaler på stora mästerskap och som vunnit både världscups- och EM-medaljer. 

EGF som förening är otroligt stolta över att vi hade OS-deltagande både under Olympiska Spelen i London 2012 (Jonna Adlerteg) och på Olympiska Spelen i Rio 2016 (Emma Larsson). 

Vi erbjuder ett unikt, nytt utbildningskoncept med Sebastian & Helena Melander där vi delger tränare runt om i landet av deras resa till Nationell och Internationell framgång här i Eskilstuna från den allra första början till och med Olympiska Spelen. 

 

Tränarnas egna ord

Under resans gång har vi gjort en hel del arbete för utveckling av svensk gymnastik tex när vi grundade Stegseriesystemet 2006 och från 2005-2009 drev vi det populära projektet RM i sikte. Vi har erfarenheten och kunskapen från det allra första steget i Artistisk gymnastik upp till seniorelit, då vi tränat ett flertal gymnaster hela vägen från barngruppsålder upp till seniorålder. Senaste åren har vi uppmärksammat att det är många som har frågat efter vårt träningskoncept här i Eskilstuna och därför vill vi nu ge möjligheten att ta del av vårt arbete genom åren; med allt vad det innebär att ta en gymnast från det allra första träningstillfället i Artistisk gymnastik till Seniorlandslagsnivå och vidare upp mot en internationell tränings och tävlingsnivå”.

 


EGF Coaching Concept - Utbildningar

Eskilstuna Gymnastikförening

Utbildningskalender & Sommarläger 2020


* TYVÄRR HAR VI INTE KUNNAT GENOMFÖRA DE FLESTA AV VÅRA PLANERADE AKTIVITETERNA UNDER 2020 PGA COVID-19. - VI KOMMER ATT UPPDATERA VÅR UTBILDNINGSKALENDER OCH SOMMARLÄGER FÖR 2021 INOM KORT :) 

 

Här kommer en liten sammanställning på de aktiviteter vi erbjuder hos oss under 2020! 

 Vi kommer att skicka ut information ang. anmälningsdatum längre fram men du kan redan nu anmäla dig till info@eskilstunagf.se

Varmt välkomna! 

 

3-5 Mars – EGF Coaching Concept Steg 1.                                                                        

Vänder sig till tränare i Artistisk Gymnastik både för förberedande tävlingsgrupper mot de Nationella Stegserierna, men även för breddgrupper/basgymnastik som tävlar på enklare steg/tävlingsprogram. Vi pratar bland annat om den viktiga kommunikationen mellan gymnast/föräldrar och förening. Träningsupplägg, träningsplanering under de första åren. Pedagogik och ledarskap under de första åren. Teknik och metodik för den allra första grundträningen i alla 4 redskap samt trampolin. Rörelseskolning den första träningsperioden. Fysisk förberedelse och uppvärmning. 

 

22-24 Maj – EGF Sparbankspokalen  (prel. Datum)  * INSTÄLLD PGA COVID-19

 

22-26:e Juni EGF’s Sommarläger 

För första gången så riktar vi årets sommarläger till gymnaster som tränar och tävlar på Region-och RikspokalenJEGF’s landslagsgymnaster, därbland Jonna Adlerteg, kommer att träna och dela med sig av inspiration till deltagarna på olika sätt under träningsveckan. Förutom träningen i vår ny-upprustade träningshall fyller vi dagarna med olika gemensamma aktiviteter, en garanterad rolig och lärorik gymnastikvecka. Save the date J Mer information kommer!  * INSTÄLLD PGA COVID-19

 

2-4:e Oktober – EGF Coaching Concept Steg 2

Här går vi igenom den viktiga, avgörande grundträningen för den fortsatta utvecklingen hos gymnasterna på väg uppåt. Vi kommer att prata om träningsupplägg, träningsplanering i den viktiga motoriska utvecklingsfasen. Vikten av ett långsiktigt ledarskap. Bygga både fysiskt och mentalt starka gymnaster. Att träna på att tävla! Teknik och metodik för den fortsatta grundträningen i alla fyra redskap, trampolin och rörelseskolning och att lägga rätt grund inför de svårare övningarna. Vi kommer dessutom prata om vikten av motivation, glädje, delmål och mentalt fokus. * INSTÄLLD PGA COVID-19

 

5-6 December - How to do it camp- Ett miniträningsläger med inriktning på fysisk preparation för gymnaster på steg 5 till 8 med tränare. Vi leder olika styrka, flexibilitet och teknikutmaningar blandat med träning och gemensamma kvällsaktiviteter. Massor av verktyg och tips hur du kan förbereda dina gymnaster för nästa säsongJ. *INSTÄLLD PGA COVID-19

Kontakt: info@eskilstunagf.se 


 
Huvudsponsor
Våra sponsorer