BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik

Eskilstuna Gymnastikförening                             25 november 2020 
Regeringen har förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Vad innebär det för idrotten?

Regeringens beslut innebär att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare är förbjudna enligt lag – det är alltså inte enbart ett allmänt råd att de bör undvikas. Förbudet är en skärpning av den tidigare maxgränsen på 50 deltagare och gäller från den 24 november.

Idrottsträning för föreningens medlemmar är INTE en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning och omfattas därför inte av regeringens beslut. Träningar kan däremot helt eller delvis begränsas av Folkhälsomyndighetens allmänna råd, nationella eller lokala.                                                

De skärpta allmänna råden i Sörmland förlängs t.o.m den 13 december 2020; Därmed gäller fortsatt följande;

  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/

 

Men hänsyn till att de allmänna råden i Sörmland förlängs t.o.m den 13 december och att vi i Eskilstuna Gymnastikförening inte vill äventyra något som kan leda till ökad smittspridning så har vi tagit beslutet att ställa in vår julavslutning i år.

Vi ville så gärna hitta ett sätt att alla våra aktiva skulle få avsluta den här terminen med en  åtminstone ”anpassad” avslutning, men som jag hoppas alla förstår så känns inte det rätt i detta läge. 

Vi tycker detta är hemskt tråkigt men vi kommer att ha ett event samtidigt som vi firar våra nya lokaler med en invigning så fort som läget tillåter.


Tidigare riktlinjer gäller fortfarande och vi vill påminna om dessa:

o    Stanna hemma från verksamheten om du som aktiv, ledare eller personal känner av det minsta symtom i form av snuva, huvudvärk, hosta, ont i halsen eller feber.

o    Den aktive/ledaren ska stanna hemma så längde det finns symtom OCH ytterligare 2 dagar efter tillfriskande. Symtom på luftvägsinfektion kan vara snuva, nästäppa eller ont i halsen. Känner man sig osäker – ta det säkra för det osäkra!  

o    Vi tvättar händerna / använder handsprit OFTA! OBS! Vi har sedan ett antal veckor tillbaka fått uppdaterade produkter från företaget Diversey – med handspritstationer och vår upplevelse är att alla aktiva, ledare och personal nu börjar få en mycket bra rutin på detta J

o    Föräldrar/anhöriga ska inte vistas i korridoren gymnastikhallen eller omklädningsrummet, lämna och hämta ditt barn utanför dörrarna för att minimera smittspridning!

o    Vi tar ALLA vårt ansvar i att minska smittspridningen och följer de rekommendationer som gäller!

Ett medskick till er vårdnadshavare till alla aktiva som tränar i Vilstahallen är att det sprider så mycket glädje mitt i dessa annars trista, oroande och mörka tider att få se era barn och ungdomar kunna träna, skratta, utvecklas och ha en ”normal” tillvaro några timmar i veckan här och vi vil verkligen tacka alla för att ni kämpar på tillsammans med oss, tack vare att alla följer uppsatta rekommendationer så kan vi fortsätta vår verksamhet J

Bättre tider kommer och vi är så redo för det! / Eskilstuna Gymnastikförening

 
Huvudsponsor
Våra sponsorer