BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
Tävling - AG Team

AG TEAM 


Här tränar och tävlar de gymnaster som visar på egen vilja, förutsättning, ambition och drivkraft att träna mot att tävla på det Nationella tävlingssystemet, kallat ”stegserierna”. 

De Nationella Stegserierna är nivåindelat i stegen 1-10 utifrån gymnastens färdigheter. 

Här krävs mer specialanpassad träning då tävlingsstegen helt enkelt kräver mer av den aktive. Stegserierna är utformade så att de gymnaster som tävlar sig igenom hela tävlingsstegen ska kunna avancera upp till elitnivå och fortsätta tävla enligt det internationella tävlingssystemet, ”Code of point” (COP).


EGF är en av landets absolut främsta och ledande föreningar inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Sverige. Föreningen har numera en stark tradition av att producera landslagsgymnaster som tävlar på hög internationell nivå så som EM, VM och t.o.m. OS. I modern tid har Sverige endast haft 3 deltagare på ett Olympiskt spel i Artistisk Gymnastik, Veronica Wagner (2004, då tillhörande STG och från 2012 och framåt tillhörande EGF), Jonna Adlerteg (London 2012, EGF) och Emma Larsson (Rio de Janeiro, 2016, EGF).  


Artistisk Gymnastik är en unik idrott som utvecklar alla grundmotoriska rörelser på ett naturligt sätt. Många andra idrotter söker sig ofta till gymnastiken för att ta del av hur vi bland annat tränar; smidighet, kroppskontroll, styrka, rörlighet och koordination. Inom gymnastiken finns ett antal olika discipliner där den Artistiska Gymnastiken anses vara den mest grundläggande och även den mest avancerade. Detta innebär att den ger en oerhörd bra träning för kroppen men utvecklar även faktorer så som mod, koncentrationsförmåga, förmågan att ta instruktioner, samt att kunna fokusera och även prestera. 


Redskapen och metodiken vi använder oss av i träningen av Artistisk Gymnastik ger enastående möjligheter att redan från ung ålder på ett lekfullt sätt utöva gymnastik. Barn älskar ju att klättra, springa, hoppa, balansera och det är just dessa moment som vi inom den artistiska gymnastiken övar på ett enkelt sätt. 


Som TEAM-gymnast i Eskilstuna Gymnastikförening erbjuds man att få träna i en av Sveriges modernaste gymnastikhall under ledning av erfarna, välutbildade, kunniga och engagerade tränare. 


Som TEAM-gymnast i Eskilstuna Gymnastikförening erbjuds man att få en professionell träning från låg ålder upp till vuxen ålder där samtliga tränare följer ett och samma träningskoncept.

 

”Vårt största motto är att utveckla varje gymnast maximalt utifrån hennes egna vilja, förmåga och ambition”


Team - Sparbankspokalen
2023-11-21 13:04

Team presterade väldigt bra under helgens tävling, det är alltid kul att få tävla på hemmaplan! 🏆🌟

 

Vi låter bilderna tala för resten, dvs glädje och gemenskapen inom gymnastiken 💙

Tävlingssäsongen är startad!
2023-10-16 10:22

Hösten är här och därmed även tävlingssäsongen för HT 2023!

 

Eliana som tränar/tävlar i AG Team åkte till Stockholm och All Star cup där hon plockade hem en 2:a plats i mångkamp samt 1:a plats i bom och fristående - stort grattis 🏆🏅

 

 

 

 

Utvecklingsläger Östersund
2023-03-31 12:11
Tidigt imorse så åkte Kim tillsammans med sina Team gymnaster på utvecklingsläger i Östersund
 
Vilka är det som tränar i Team kanske ni funderar på? Här tränar och tävlar de gymnaster som visar på egen vilja, förutsättning, ambition och drivkraft att träna mot att tävla på det Nationella tävlingssystemet, kallat ”stegserierna”.
 
De Nationella Stegserierna är nivåindelat i stegen 1-10 utifrån gymnastens färdigheter.
Här krävs mer specialanpassad träning då tävlingsstegen helt enkelt kräver mer av den aktive. Stegserierna är utformade så att de gymnaster som tävlar sig igenom hela tävlingsstegen ska kunna avancera upp till elitnivå och fortsätta tävla enligt det internationella tävlingssystemet, ”Code of point” (COP).
 
 

 

Allstar Trophy
2023-03-25 17:28
Idag tävlade våra Team gymnaster för första gången i år. De tävlade i steg 2,3 & 4 och det gick väldigt bra 🌟
 
Jättekul att säsongen är igång, det syns även på gymnasterna, glädje och gemenskap, precis som idrott ska vara! 😁
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Våra sponsorer