BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
Barngymnastik - På G Mé Gibbon

På G Mé Gibbon

På G mé Gibbon är vår barngymnastik som är metodiskt och pedagogiskt anpassad och utvecklad för barn i åldrarna 3-6 år. Vårt motto lyder ”Vi leker gymnastik!” Det kan man förklara som att vi under leksamma former tränar gymnastik. Vi använder hela kroppen och det ger en bra grund för alla sporter. 


Vi lägger stor vikt på att det skall vara kvalitet i valet av övningar så att varje enskilt barn ges ett mervärde av träningen. En viktig grundidé är att barnen skall aktiveras med väl genomtänkta banor, redskap och stationer där vi använder oss av idrottens alla grundformer;


- Hänga

- Klättra

- Stödja

- Gå/Springa

- Hoppa

- Rulla/Rotera

- Balansera

- Kasta/Fånga

 

Vårt koncept

På G mé Gibbon är vår naturliga inkörsport in i föreningen. Barngymnastiken är därmed grundplattformen för barn och instruktörer till den barn- och ungdomsgymnastik som bedrivs i föreningens regi. Barnen skall ges en god gymnastikgrund som på sikt leder till en framtida hög kvalitet i föreningens verksamhet.


Ett Gibbon-pass varar i 45-60 min enligt nedanstående upplägg:

  • Samling
  • Uppvärmning 
  • Övningsträning på alla redskap
  • Avslut 

Grundträning med den artistiska gymnastiken som inspirationskälla ger inte bara barnen bättre förutsättningar för det framtida gymnastikutövandet, utan även en grundkoordination och motorik för andra idrotter, en bas för olika former av fysisk aktivitet. Det är detta som gör gymnastiken unik och På G Mé Gibbon attraktiv för alla barn!

Välkomna till Höstterminen i EGF
2022-07-03 09:02

Vi vill hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till en ny termin i EGF.

Nu ser vi fram emot en höst där vi kommer att ha träning, event och sammankomster.

Vi kommer att starta terminen den 22/8 för Gibbon, alla som är anmälda nu har fått ett infomail om mer exakt tid.

 

Vi kommer att ha en prova På dag söndagen den 14/8, häll utkik på våra sociala medier om exakt tid. 

 

Om ni inte redan har anmält er så gör det här via hemsidan här på direktanmälan,

Grupperna kommer att visas där fr.o.m. den 15/7 och öppnar den 1/8.

 

Ni kan också maila till info@eskilstunagf.se.

 

Hoppas att vi ses till hösten!!!!!

NYRENOVERAD GIBBONHALL
2019-10-24 09:35
Vår nyrenoverade Barngymnastikhall; "Gibbonhallen".
 
WHOs riktlinjer för barn och rörelse
2019-10-06 17:57

Larmrapporter de senaste åren har visat på att barn rör sig alldeles för lite och det förväntas få konsekvenser i framtiden. Vår barngymnastik på G mé Gibbon garanterar 1 h full av aktivitet och rörelse och en naturlig ingång till fortsatt idrottande/rörelse inom gymnastik alt annan idrott. 


Nya riktlinjer från WHO har tagits fram för barn under 5 år; 


Barn mellan tre till fyra år


  1. - Få minst 180 minuters fysisk aktivitet av olika typ under dagen. Av dessa bör minst 60 minuter vara av måttlig till hög intensitet. Ju mer desto bättre. 

  2. - Inte vara stillasittande i mer än en timme i exempelvis barnvagn eller sitta stilla under längre perioder. De bör spendera max 60 minuter framför skärmar, ju mindre tid desto bättre. När barnet är stillasittande uppmuntras att en vuxen läser och berättar. 

  3. - Sova mellan 10-13 timmar per dag, vilket inkluderar tupplur och regelbundna sovtider,

Källa: WHO



Läs hela rapporten här:  https://www.who.int/news-room/detail/24-04-2019-to-grow-up-healthy-children-need-to-sit-less-and-play-more


 
Huvudsponsor
Våra sponsorer