BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
EGF Elit

Stark tradition av landslagsgymnaster

EGF- är en av landets absolut främsta och ledande föreningar inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Sverige. Föreningen har numera en stark tradition av att stötta fram landslagsgymnaster som tävlar på hög internationell nivå så som EM, VM och t.o.m Olympiska Spelen. 


I modern tid har Sverige endast haft 3 deltagare på ett Olympiskt spel i Artistisk Gymnastik, Veronica Wagner (2004, då tillhörande STG och från 2012 och framåt tillhörande EGF), Jonna Adlerteg (London 2012, EGF) och Emma Larsson (Rio de Janeiro, 2016, EGF).  


Fin fjärdeplats för Jennifer Williams i världscupsfinalen i Baku
2024-03-27 09:53

Jennifer Williams tog sig till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Baku, Azerbajdzjan. Under lördagens final tävlade de åtta bästa gymnasterna och Jennifer genomförde en strålande serie och slutar fyra.

Eskilstunagymnasten imponerade i finalen som var hennes första världscupsfinal i barr och belönades för sitt fina utförande. Poängen blev 13.566, en liten höjning från kvalet och dessutom personbästa för Jennifer. Det räckte hela vägen till en mycket fin fjärde plats, mindre än 0.2 poäng från pallen.

- Jag är jättenöjd med dagens barrfinal. Kände att jag fick lite revansch efter gårdagens stressfyllda dag med dopingkontroll tätt inpå bomkvalet, säger Jennifer som genomförde ett fint kval i fristående under fredagen men tyvärr hade missar i bom.

Med dagens placering samlar Jennifer även ihop värdefulla världscupspoäng i OS-rankingen.

- Jag är så otroligt glad för Jennifers skull att hon fick avsluta tävlingarna här i Baku på bästa sätt! Jennifer har jobbat så hårt för att nå den här nivån och hon är värd all framgång, säger förbundskapten Helena Andersson.

Kaylia Nemour från Algeriet vann dagens barrfinal med den imponerande poängen 15.433. Hela resultatet från veckans världscup hittar du här.

Idrottsfest - Sörmlands idrotten
2024-01-19 11:59
Torsdag 18 januari var några av EGF gymnasterna samt chefstränare på Safiren i Katrineholm där årets idrottsfest gick av stapeln.Där hyllades den sörmländska idrotten, dess atleter, tränare, ledare och eldsjälar under en festlig tillställning.
  • Sörmlands Idrottsprofil 2023: Nathalie Westlund (1 av 3 som fick stipendium på 15.000kr)
  • Stiftelsen Solbackas Utbildningsstipendium 2023: Elina Gravin & Emelie Westlund (10.000kr vardera)
  • P4 Sörmlands sportpris 2023: Elina Gravin (10.000kr, ett pris som röstasts fram av folket.)

Vi vill säga stort grattis till Nathalie, Emelie och Elina som fick stipendium för sina insatser och för möjligheten att fortsätta satsa på gymnastiken samtidigt som de utbildar sig

Rösta på Elina Grawin!
2024-01-08 11:21

Nu hjälps vi åt och stöttar EGF`s egna gymnast Elina Grawin som med hjälp av DIN röst har chansen att vinna P4 Radio Sörmland  sportpris 2023 🤸🌟 

Elina Grawin kom sexa i världscupfinalen i Doha i mars
och debuterade i VM i Belgien i höstas.

En röst är en röst för alla gymnaster 💙

 

Klicka här för att komma till röstning

Svenska landslaget i artistisk gymnastik 2024
2023-12-05 07:53
🇸🇪 Nu är det officiellt vilka gymnaster som får representera Sverige i kvinnlig artistisk gymnastik 2024!
 
🤸Med detta vill vi säga stort grattis till EGFs gymnaster Elina Grawin, Jennifer Williams, Natalie Westlund, Emelie Westlund och juniorlandslag Wilma Timlöv. Och sist men absolut inte minst stort grattis till vår chefstränare Helena Andersson Melander som fortsätter rollen som förbundskapten 2024 🌟
 
Vi säger också grattis till :
Alva Eriksson, Stockholm Top Gymnastics
Maya Ståhl, Tidaholms GS
Nora Hanfelt, GK Motus Salto
Tonya Paulsson, GK Motus Salto
Junior Emmy Malmberg, Stockholm Top Gymnastics
 
Vi ser fram emot att få följa er 2024 🥳
 
Resultat VM 2023 - Antwerpen Belgien
2023-10-11 16:34

Förra veckan klev de svenska damerna in i VM-tävlingen i artistisk gymnastik med fokus på att förbättra insatsen från lag-VM förra året då de kom på 18:e plats. I det svenska laget deltog tre gymnaster från Eskilstuna gymnastikförening: Emelie Westlund, Jennifer Williams och Elina Grawin. Läs hela artikeln: Ekuriren

 

”Som lag har vi tagit ett jättestort steg idag”

 

Sveriges lagpoäng slutade på 150,253, en höjning från EM i våras och ett bevis på att landslaget fortsätter att klättra på den internationella scenen. Precis som på VM 2022 slutar Sverige 18:e i lagtävlingen och tangerar därmed den bästa lagplaceringen på ett VM. Förbundskapten Helena Andersson Melander är mycket stolt över lagets prestation.

Svenska Gymnastikförbundet

 

Intervju med Förbundskapten Helena Andersson Melander: Sveriges Radio

 

GRATTIS önskar hela föreningen till en fantastisk prestation 🌟🇸🇪

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Våra sponsorer