BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
EGF Elit

Stark tradition av landslagsgymnaster

EGF- är en av landets absolut främsta och ledande föreningar inom Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Sverige. Föreningen har numera en stark tradition av att stötta fram landslagsgymnaster som tävlar på hög internationell nivå så som EM, VM och t.o.m Olympiska Spelen. 


I modern tid har Sverige endast haft 3 deltagare på ett Olympiskt spel i Artistisk Gymnastik, Veronica Wagner (2004, då tillhörande STG och från 2012 och framåt tillhörande EGF), Jonna Adlerteg (London 2012, EGF) och Emma Larsson (Rio de Janeiro, 2016, EGF).  


3 av EGF´s gymnaster klara för VM 2023 i Antwerpen!
2023-09-11 19:22
Foto: Filippo Tomasi

Mellan 30/9 och 8/10 avgörs kvinnlig och manlig artistisk gymnastik i Antwerpen, Belgien. Mästerskapet samlar de bästa gymnasterna från hela världen och är en av de stora kvaltävlingarna till OS i Paris 2024.

 

Nu är det klart vilka gymnaster som representerar Sverige! Grattis säger vi till EGF´s gymnaster Jennifer Williams, Elina Grawin och Emelie Westlund. VI säger även grattis till Alva Eriksson, Stockholm Top Gymnastics och Tonya Paulsson. GK Motus Salto som tillsammans blir Sveriges VM lag 🇸🇪💙

 

Vi ser fram emot att sitta i hejarklacken om några veckor i Belgien! 

 

Här kan ni läsa mer från pressmeddelandet som gick ut idag:

Svenska Gymnastikförbundet

Sveriges Radio

SVT Sport

Vilma Timlöv - Eskilstuna Gymnastikförening är svensk Juniormästarinna.
2023-06-28 16:43
Vilma tar hem JSM-guld på sitt första junior-SM med poängen 45.633 efter att ha kört en strålande fallfri tävling.
 
Årets startfält på JSM bestod av 40 deltagande gymnaster från hela Sverige i ålder 13-17 år.
 
Så här säger vilma själv efter tävlingen "Det här var mitt första JSM och det var jättekul att tävla. Det var så kul att få göra en fallfri tävling och jag är jätteglad över resultatet!"
Imorgon väntar grenfinaler i 4 grenar då vilma kvalificerat sig till final i samtliga grenar.
 
Grattis till vinsten önskar vi alla i EGF
Emelie Westlund 20:e i mångkampsfinalen på EM!
2023-04-14 20:24
Tonya och Emelie tillsammans med förbundskapten Helena Andersson Melander, tränare Janie Ahlstöm och fysio Anna Stenholm.

I sin första EM final så tar Emelie en 20:e plats trots en skakig start med två fall på bom. Vi alla som satt framför sändningen hejade och i fristående, hopp och barr så visade Emelie att nervositeten släppt en aning och att hon hade kul! 

 

Emelie sa såhär om sin första EM-final:

- Det började lite skakigt på bom, jag kände mig väldigt nervös där och skakade mycket och två fall är inte så bra. Men efter bom blev jag lugnare och jag är väldigt nöjd med mitt fristående, det var lite bättre än i kvalet, och att jag klarade barr igen. Så det var jättekul att vara i min första final och det har varit en bra erfarenhet. Nu är jag taggad inför kommande tävlingar

 

Tonya (GK Motus Salto) slutade på en fantastisk 14:e plats! Stort grattis till både gymnaster och tränare till en sån fantastisk insats. 

 

För att läsa mer på Svenska Gymnastikförbundets hemsida läs här!

 

📸 Foto Filippo Tomasi 

Historiskt lagtävling och två svenskor i EM-final!
2023-04-13 09:47
Fantastisk prestation av alla tre EGF’s EM-gymnaster idag, Elina Grawin, Natalie Westlund & Emelie Westlund. Dessutom… så är Tonya Paulsson (Motus-salto) och EGF’s Emelie och Nathalie bland topp 24 i Europa i mångkamp! Max 2 gymnaster / nation går till final så Tonya och Emelie till Mångkampsfinal  🌟🙌
 
Grattis till historiskt resultat och EM final till EGF’s Emelie Westlund och GK Motus Salto Tonya Paulsson 🤸🏽‍♀️🤸🏽‍♀️

 

Läs mer på Gymnastikförbundets hemsida genom att klicka här!

 

Se finalen på SVT imorgon fredag i SVT play med start 14.50! 

 

Foto: Filippo Tomasi

EM i Artistisk Gymnastik 2023
2023-04-12 12:58
Idag är det dags för damernas kval och lagtävling och Sverige intar tävlingsgolvet 15.00 svensk tid. På länken nedan kan ni följa EGF´s gymnaster, när ni är inne på hemsidan får ni klicka er fram genom att välja vilket redskap ni vill titta på. Sverige börjar tävla på bom och vidare till fristående, hopp, barr.
 
På fredag, lördag och söndag sänds finalerna på SVT! Vi är supertaggade och kommer sitta fastklistrade och heja på våra gymnaster 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Våra sponsorer