BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik
EGF Elit

Världscup i Cottbus
2023-02-22 17:12
EGFs Emelie och Tonya (GK Motus Salto) som även hon är i vår hall och tränar med jämna mellanrum är just nu iväg på Världscupen Turnier Der Meister i Cottbus
 
Turnier Der Meister är en anrik tävling som arrangerats i 46 år i Tyska Cottbus, fd Östtyskland. Tävlingen som nu har Världscupsstatus har tidigare varit en internationell inbjudningstävling samt FIG Challenge Cup.
 
FIG Individual Apparatus World Cup är en serie tävlingar med 4 tävlingstillfällen under våren 2023. Tävlingarna är endast individuella tävlingar i de olika grenarna Hopp, Barr, Bom och Fristående. Vid varje enskild världscupstävling som nu i Cottbus tävlar gymnasterna och gör upp om grensegrar. En total världscupsmästare koras efter att serien är avslutad och alla fyra tävlingar är avgjorda. Dessa världscuper fyller även syftet att vara en del i kvalprocessen mot VM. Här kan gymnaster kvalificera sig i enskilda grenar till VM 2023.
 
Emelie Westlund och Tonya Paulsson är våra svenska representanter här på världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik. För våra landslagsgymnaster är syftet med den här tävlingen främst att få internationell tävlingserfarenher i uppbyggnaden mot EM i april.
 
Emelie kommer tävla i Barr och Bom och Tonya i Barr, Bom och Fristående.
Konkurrensen kommer vara hög med ca 40 nationer på plats!
 
Tävlingsschemat.
Onsdag: Podieträning
Torsdag : kval i Hopp och Barr
Fredag : kval i Bom och Fristående
Lördag : Finaler i Hopp och Barr
Söndag: Finaler i Bom och Fristående
 
Vi önskar er lycka till

Nyhetsarkiv
Världscup i Cottbus2023-02-22 17:12
2022-10-31 12:59
EskilstunaEvolution film2020-11-13 15:30
 
Huvudsponsor
Våra sponsorer