BLI MEDLEM I VÅR FÖRENING?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Gymnastikförening
KvAG & Barngymnastik

Sjätteplats för Nathalie Westlund i världscupsfinalen i Kairo
2024-02-21 10:50

Under lördagseftermiddagen inleddes den första finaldagen på FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten. Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund var en av åtta tjejer som tagit sig vidare till finalen i barr. Hon genomförde en fin serie utan fall och slutar 6:a med poängen 13.070.

- Jag känner mig väldigt glad över att ha tävlat ännu en världscupsfinal och det känns så skönt att ha gått igenom serien. Det var väldigt roligt att komma ut och tävla igen efter ett längre uppehåll utan tävling, säger Nathalie.

Kinesiskan Zhuofan Huang vann finalen i barr med poängen 14.230. Samtliga resultat från dagen finns här.

Nästa vecka åker Nathalie vidare till Cottbus, Tyskland för nästa världscup i vårens världscupsserie. Där får hon sällskap av Jennifer Williams (Eskilstuna GF) på damsidan och Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster), Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto), Kim Wanström (Hammarbygymnasterna) och David Rumbutis (All Star Gymnastics) på herrsidan.

 

Glädjande nyheter från Världscupen i Kairo
2024-02-16 09:10
Nathalie Westlund vidare till världscupsfinal i barr.

Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund fick till en strålande start på tävlingsåret när hon under torsdagskvällen gick till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten.

Den fina serien gav Nathalie poängen 13.200 och med det kvalar Nathalie in som 6:a till lördagens final dit de åtta bästa gymnasterna tagit sig. På plats i Kairo finns även klubbkompisen Jennifer Williams. Även hon genomförde en fin tävling och slutade på en 11:e plats i barrkvalet med poängen 13.100.

 

Läs hela artikeln från Svenska Gymnastikförbundet här:

https://www.gymnastik.se/ovriga-sidor/nyheter/nyheter-2024/nyheter-2024/2024-02-15-nathalie-westlund-vidare-till-varldscupsfinal-i-barr

 

Eskilstuna Gymnastikförening med i en stor satsning
2024-02-14 11:16

Olympisk offensiv på gymnastik

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) inleder en olympisk offensiv för kvinnliga artistiska gymnaster.
- Målet är utveckla gymnaster som kan ta sig till final och prestera under OS i Brisbane 2032, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

Satsningen är ett gemensamt initiativ mellan SOK, Svenska Gymnastikförbundet (SGF) och Eskilstuna Gymnastikförening (EGF). I Eskilstuna finns två av landets mest meriterade tränare för artistisk gymnastik, Helena Andersson och Sebastian Melander.

 

Läs hela artikeln här:

https://sok.se/pressmeddelanden/2024-02-14-olympisk-offensiv-pa-gymnastik.html

 

Välkomna till vårterminen 2024!
2024-01-29 14:00

Nu startar vi igång terminen och ni är alla välkomna till en termin fylld av gymnastik och glädje. För er som inte anmält er så finns det några platser kvar, de ser ni enklast genom att klicka er in till direktanmälan här:

 

Direktanmälan  – skapa en profil – logga in – välja grupp.

 

Alla har rätt att prova en gång innan man bestämmer sig. Om ni inte vill betala innan så väljer ni faktura och så kan ni maila mig så kan jag flytta fram sista betaldatumet eller så betalar ni direkt och sedan så betalar vi tillbaka om ni inte vill ha platsen.

 

Vi vill påminna er alla om att läsa infofolder samt policy som skickades ut tillsammans med er betalningsinformation, kolla gärna i skräpposten om ni inte fått något. 

 

För frågor når ni oss enklast genom att maila info@eskilstunagf.se (vi svarar vardagar)

 

 

 

 

EGF Elit
Idrottsfest - Sörmlands idrotten
2024-01-19 11:59, EGF Elit
Torsdag 18 januari var några av EGF gymnasterna samt chefstränare på Safiren i Katrineholm där årets idrottsfest gick av stapeln.Där hyllades den sörmländska idrotten, dess atleter, tränare, ledare och eldsjälar under en festlig tillställning.
  • Sörmlands Idrottsprofil 2023: Nathalie Westlund (1 av 3 som fick stipendium på 15.000kr)
  • Stiftelsen Solbackas Utbildningsstipendium 2023: Elina Gravin & Emelie Westlund (10.000kr vardera)
  • P4 Sörmlands sportpris 2023: Elina Gravin (10.000kr, ett pris som röstasts fram av folket.)

Vi vill säga stort grattis till Nathalie, Emelie och Elina som fick stipendium för sina insatser och för möjligheten att fortsätta satsa på gymnastiken samtidigt som de utbildar sig

EGF Elit
Rösta på Elina Grawin!
2024-01-08 11:21, EGF Elit

Nu hjälps vi åt och stöttar EGF`s egna gymnast Elina Grawin som med hjälp av DIN röst har chansen att vinna P4 Radio Sörmland  sportpris 2023 🤸🌟 

Elina Grawin kom sexa i världscupfinalen i Doha i mars
och debuterade i VM i Belgien i höstas.

En röst är en röst för alla gymnaster 💙

 

Klicka här för att komma till röstning

Nyheter från våra grupper
EGF Elit, 19/01 11:59 
EGF Elit, 08/01 11:21 
Tävling -AG TEAM, 21/11 13:04 
Tävling -AG TEAM, 16/10 10:22 
 
Huvudsponsor
Våra sponsorer